image_award_gold_left

86

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Crypto ETF’s en ETN’s kopen

Cryptocurrencies, of kortweg crypto's, waren ooit een niche producttype, maar zijn de afgelopen jaren een steeds populairdere investering geworden. Naarmate de cryptomarkt is gegroeid, zijn er meer manieren gekomen om erin te beleggen. Met DEGIRO kunt u beleggen in crypto's zonder ze daadwerkelijk te kopen, door te beleggen in cryptotrackers.

Open een rekening

Beleggen in cryptotrackers via DEGIRO

In plaats van direct cryptocurrencies te kopen, kunt u via ons platform indirect beleggen via trackers, zoals Exchange Traded Funds (ETF's) en Exchange Traded Notes (ETN's). Let op: Beleggen in cryptotrackers gaat gepaard met een hoog risico en wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Op ons platform vindt u een ruime selectie aan cryptotrackers, waarvan de meerderheid ETN’s zijn. Ook bieden we crypto-ETFs aan. Let wel, deze volgen blockchain-gerelateerde indices en niet cryptocurrencies rechtstreeks.

Hiernaast delen we voorbeelden van crypto-ETF's van de vier grootste uitgevers (VanEck, Coinshares, Wisdom Tree & 21Shares) op basis van fondsgrootte.

ISIN/WKN Productnaam Onderliggende waarde Uitgever
DE000A28M8D0 VanEck Vectors Bitcoin ETN Bitcoin VanEck
GB00BLD4ZL17 CoinShares Physical Bitcoin Bitcoin CoinShares
GB00BJYDH287 WisdomTree Bitcoin Bitcoin WisdomTree
CH0454664001 21Shares Bitcoin ETP Bitcoin 21Shares

Productnaam

ISIN/WKN

Onderliggende waarde

Uitgever

Vectors Bitcoin ETN

DE000A28M8D0

Bitcoin

VanEck

CoinShares Physical Bitcoin

GB00BLD4ZL17

Bitcoin

CoinShares

WisdomTree Bitcoin

GB00BJYDH287

Bitcoin

WisdomTree

21Shares Bitcoin ETP

CH0454664001

Bitcoin

21Shares

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Uitleg wat cryptocurrencies zijn, zoals Bitcoin en Ethereum.

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn een vorm van digitaal geld waarmee betalingen elektronisch kunnen worden verricht. Crypto’s functioneren op een vergelijkbare manier als standaardvaluta's die gebruikmaken van fysiek geld. Maar in tegenstelling tot standaardvaluta's die fysiek kunnen worden uitgewisseld, worden cryptocurrencies alleen elektronisch uitgewisseld met behulp van computercode. Bekende cryptocurrencies zijn Bitcoin en Ethereum.

Cryptocurrencies hebben niet de status van wettig betaalmiddel. Dit betekent dat er geen wettelijke verplichting is om ze te accepteren. Een ander groot verschil tussen cryptocurrencies en papieren valuta's is hoe ze gestructureerd zijn. Officiële valuta's zijn gecentraliseerd en worden gegarandeerd door een centrale bank die hun aanbod controleert. De Europese Centrale Bank garandeert bijvoorbeeld de euro en controleert het aanbod ervan in de eurozone. Cryptocurrencies daarentegen zijn ongereguleerd en gedecentraliseerd. Dit betekent dat er geen centrale bank is die ze garandeert of de aanvoer ervan controleert. In plaats daarvan maken cryptocurrencies gebruik van blockchain-technologie.

Beleggen in cryptotrackers tegen lage tarieven

Bent u een ervaren belegger en wilt u beleggen in cryptotrackers, zoals Exchange Traded Funds (ETF's) en Exchange Traded Notes (ETN's)?

CRYPTO ETF's

€2,00 + €0,50

Er kunnen valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten van toepassing zijn. Meer informatie vindt u op onze tarievenpagina.

Crypto ETF’s en ETN’s

ETF's en ETN's zijn twee soorten op de beurs verhandelde producten (Exchange Traded Products oftewel ETP's). Beide zijn ze ontworpen om een onderliggende waarde te volgen. U bent wellicht beter bekend met ETF's, die gewoonlijk een index of sector volgen. ETN's daarentegen zijn ongedekte schuldbewijzen die een onderliggende waarde volgen. Ze zijn vergelijkbaar met obligaties, maar ze betalen geen rente uit en hun rendement is gebaseerd op de prestaties van het onderliggende actief.

Uitleg wat crypto ETF's en crypto ETN's zijn.

Waarom beleggen in cryptotrackers

Het beleggen in cryptotrackers biedt verschillende voordelen:

U kunt uw bestaande DEGIRO rekening gebruiken om uw voet tussen de deur van de cryptomarkt te krijgen. Het is niet nodig om een cryptoportemonnee op te zetten of een cryptobeurs te gebruiken.

Cryptotrackers worden op de beurs gekocht en verkocht op dezelfde manier als gewone aandelen. Hierdoor zijn ze relatief eenvoudig te verhandelen.

Indirect beleggen helpt risico’s die bij derdenrekeningen kunnen voorkomen te beperken. Denk hierbij aan risico’s als het overmaken van fondsen naar de verkeerde rekening en het verliezen van wachtwoorden.

Een product voor ervaren beleggers

Vanwege het hoge risico en de complexiteit, zijn cryptotrackers niet geschikt voor beginnende beleggers. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw volledige inleg te verliezen.

Crypto is een zeer speculatieve belegging waarbij de kans op hevige prijsschommelingen hoog is. De cryptomarkt staat nog in de kinderschoenen en de koersen kunnen extreem volatiel zijn. Er zijn hoge risico's verbonden aan het beleggen in cryptotrackers. Het is belangrijk om deze producten en alle risico's die ermee gepaard gaan, volledig te onderzoeken en te begrijpen voordat u erin belegt.

Vanwege het hoge risico en de complexiteit van cryptotrackers, zijn ze niet geschikt voor beginnende beleggers.

Ruim 86 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

Financial Times & Investors Chronicle 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2020

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

Financial Times & Investors Chronicle 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2020

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 juni 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 mei 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 juni 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juli teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 mei 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close