image_award_gold_left

86

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

AEX ETF’s

Beleg in AEX ETF’s tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in AEX ETF’s via DEGIRO

Heb je een speciale interesse in de AEX of ben je van mening dat een AEX ETF goed in je portfolio zou passen? Beleggen in ETF's is een goede manier om de diversificatie van je portfolio te verhogen. Op ons platform vind je een ruime selectie aan AEX ETF's.

Niet elke AEX ETF is hetzelfde. Zo kunnen de ETF uitgevers verschillende kosten hanteren en zullen sommigen ETF’s dividend uitkeren terwijl andere het automatisch herinvesteren.

Hiernaast delen we de 5 AEX ETF's die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
iShares AEX UCITS ETF EUR (Acc) IE00BMTX2B82
iShares AEX UCITS ETF EUR (Dist) IE00B0M62Y33
VanEck AEX UCITS ETF NL0009272749
SPDR AEX ETF IE00BKWQ0B60
SPDR AEX ETF FR0000001893

ETF naam

ISIN

iShares AEX UCITS ETF EUR (Acc)

IE00BMTX2B82

iShares AEX UCITS ETF EUR (Dist)

IE00B0M62Y33

VanEck AEX UCITS ETF

NL0009272749

SPDR AEX ETF

IE00BKWQ0B60

SPDR AEX ETF

FR0000001893

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen omdat dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of je nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijg je toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van 200 ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Valuta- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Bekijk de ETF Kernselectie, voorwaarden en Fair Use Policy.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

€0*

Commissie

Bekijk de voorwaarden

ANDERE ETF's

€2

Commissie

+

€1

Handlingskosten per transactie

*Er kunnen valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten van toepassing zijn. Meer informatie vindt u op onze tarievenpagina. Externe handlingskosten zijn niet van toepassing op de ETF Kernselectie. De ETF Kernselectie is onderworpen aan een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2021 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

Wat is de AEX?

De AEX staat voor Amsterdam Exchange Index. Het is de belangrijkste Nederlandse beursindex. Binnen de index zijn de vijfentwintig grootste Nederlandse bedrijven opgenomen als je kijkt naar marktkapitalisatie. De AEX valt onder de beurs Euronext, die ook in Parijs, Brussel, Ierland, Noorwegen en Italië effectenbeurzen heeft.

De AEX is in 1983 opgericht en startte toen op 100 punten als basisniveau. In 2021 kwam de index voor het eerst boven de 800 punten. Voorbeelden van grote bedrijven binnen de index zijn: Shell, ASML, ING en Philips.

De aandelen binnen de AEX worden gewogen op basis van marktkapitalisatie en free float. Hoe hoger de beurswaarde van een bedrijf, hoe zwaarder het aandeel weegt binnen de index. Ieder kwartaal worden kleine aanpassingen gedaan en één keer per jaar wordt grondig gekeken of de verhoudingen en samenstelling nog in orde zijn. Zo niet, dan wordt dit gecorrigeerd.

Invest_blue
Vierkant

Waarom beleggen in AEX ETF’s?

Binnen de AEX zijn de grootste Nederlandse beursgenoteerde bedrijven opgenomen. De index staat daarmee symbool voor hoe de Nederlandse economie ervoor staat. Waar de index in 1983 bij oprichting nog op 100 punten stond, tikte hij eind 2021 de 800 punten aan. Hoewel de koers van de index pieken en dalen kent, laat de lange termijn een groeiende trend zien. Heeft u vertrouwen in de Nederlandse economie, en belegt u voor de lang termijn? Dan kan een AEX ETF een goede investering zijn.

Ruim 86 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2 miljoen klanten en meer dan 80 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 januari 2023 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 december 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 januari 2023.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin februari 2023 teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 december 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close