image_award_gold_left

86

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Biotech ETF’s

Beleg in Biotech ETF’s tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in Biotech ETF’s via DEGIRO

Heb je een speciale interesse in biotech of ben je van mening dat een Biotech ETF goed in je portfolio zou passen? Beleggen in ETF's is een goede manier om de diversificatie van je portfolio te verhogen. Op ons platform vind je een ruime selectie aan Biotech ETF's.

Niet elke Biotech ETF is hetzelfde. ETF's verschillen van elkaar in een aantal factoren, zoals fondsgrootte, prijs, risico en onderliggende waarde. Zo kunnen ze verschillende bedrijven of indexen volgen. Ook kunnen sommigen dividend uitkeren en anderen niet.

Hiernaast delen we de 4 Biotech ETF's die door onze klanten in 2021 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
INVESCO NASDAQ BIOTECH UCITS ETF ACC IE00BQ70R696
ISHARES NASDAQ US BIOTECHNOLOGY ETF USD ACC IE00BYXG2H39
ISHARES NASDAQ US BIOTECHNOLOGY ETF USD DIST IE00BDZVHG35
GLOBAL X GENOMICS & BIOTECHNOLOGY UCITS ETF USDACC IE00BM8R0N95

ETF naam

ISIN

INVESCO NASDAQ BIOTECH UCITS ETF ACC

IE00BQ70R696

ISHARES NASDAQ US BIOTECHNOLOGY ETF USD ACC

IE00BYXG2H39

ISHARES NASDAQ US BIOTECHNOLOGY ETF USD DIST

IE00BDZVHG35

GLOBAL X GENOMICS & BIOTECHNOLOGY UCITS ETF USDACC

IE00BM8R0N95

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen aangezien dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of je nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijg je toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van 200 ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Valuta- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Bekijk de ETF Kernselectie, voorwaarden en Fair Use Policy hier. Open een gratis rekening en ontdek de mogelijkheden.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

€0*

Commissie

Bekijk de voorwaarden

ANDERE ETF's

€2

Commissie

+

€0,50

Externe handlingskosten
per transactie

*Er kunnen valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten van toepassing zijn. Meer informatie vindt u op onze tarievenpagina. Externe handlingskosten zijn niet van toepassing op de ETF Kernselectie. De ETF Kernselectie is onderworpen aan een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2021 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

Biotech

Biotech is de afkorting van biotechnologie. Oftewel: de sector die zich bezighoudt met het omzetten van biologische kennis in technologische toepassingen.

Biotechbedrijven ontwikkelen nieuwe of efficiëntere methoden om producten te maken met behulp van biologische processen. Biotech-oplossingen worden gebruikt in de geneeskunde, landbouw en verschillende industrieën.

Net als farmaceutische bedrijven produceren biotechbedrijven soms ook geneesmiddelen. Er is wel een verschil tussen de twee sectoren: de medicijnen van biotechbedrijven komen van levende organismen en die van farmaceuten hebben een chemische basis.

Biotech
Vierkant

Waarom beleggen in biotech ETF’s?

Beleggen in biotech betekent beleggen in innovatie, wetenschap en digitale toepassingen gecombineerd. Biotechbedrijven maken veel verschillende producten. Je vindt in deze sector alles van behandelingen tegen COVID-19 en griepvaccins, tot biologisch afbreekbaar plastic en levende algen die water zuiveren. Een grote gemene deler van al deze verschillende biotechbedrijven is dat er continu wordt geïnnoveerd. Dit is de sector die bezig is om oplossingen te vinden voor de toekomst.

De koers van biotechbedrijven kan soms flink schommelen. Dat heeft alles te maken met de manier waarop biotechbedrijven werken. Tijdens de ontwikkelfase kan er nog van alles gebeuren. Wanneer dan blijkt dat een product minder goed werkt, of dat het wordt afgekeurd, dan daalt de koers snel. Maar, zodra een product effectief blijkt of wordt goedgekeurd door verschillende toezichthouders, dan stijgt de koers. Deze koersschommelingen zijn goed af te dekken door te beleggen met ETF’s. Met een Biotech ETF beleg je in meerdere biotechbedrijven tegelijk. Je spreidt daarmee het risico en eventuele koersschommelingen van één bedrijf hebben minder effect.

Biotechbedrijven zijn door de veelheid van factoren waarmee een belegger rekening moet houden complex én uitdagend. Voor ETF’s op gebieden als biotech geldt; hoe specifieker het ‘mandje’ waar je in investeert, hoe meer het rendement zal afhangen van de sector waarin de ETF investeert.

Ruim 86 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

Financial Times & Investors Chronicle 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2020

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

Financial Times & Investors Chronicle 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2020

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 juni 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 mei 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 juni 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juli teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 mei 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close