image_award_gold_left

100

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Biotech ETF’s

Beleg in Biotech ETF’s tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2,5 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in Biotech ETF’s via DEGIRO

Heb je een speciale interesse in biotech of ben je van mening dat een Biotech ETF goed in je portfolio zou passen? Beleggen in ETF's is een goede manier om de diversificatie van je portfolio te verhogen. Op ons platform vind je een ruime selectie aan Biotech ETF's.

Niet elke Biotech ETF is hetzelfde. ETF's verschillen van elkaar in een aantal factoren, zoals fondsgrootte, prijs, risico en onderliggende waarde. Zo kunnen ze verschillende bedrijven of indexen volgen. Ook kunnen sommigen dividend uitkeren en anderen niet.

Hiernaast delen we de 5 Biotech ETF's die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
iShares Nasdaq US Biotechnology ETF USD Acc IE00BYXG2H39
Invesco Nasdaq Biotech UCITS ETF Acc IE00BQ70R696
iShares Nasdaq US Biotechnology ETF USD Dist IE00BDZVHG35
iShares Nasdaq Biotechnology ETF US4642875565
SPDR S&P Biotech ETF US78464A8707

ETF naam

ISIN

iShares Nasdaq US Biotechnology ETF USD Acc

IE00BYXG2H39

Invesco Nasdaq Biotech UCITS ETF Acc

IE00BQ70R696

iShares Nasdaq US Biotechnology ETF USD Dist

IE00BDZVHG35

iShares Nasdaq Biotechnology Etf

US4642875565

SPDR S&P Biotech ETF

US78464A8707

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen aangezien dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of je nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijg je toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Je betaalt alleen € 1 handlingskosten. Valuta-, externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. De ETF kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy. Bekijk de Kernselectie voordat je belegt, je vindt de lijst hier.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

COMMISSIE

€0

+

HANDLING

€1

Andere ETF's

COMMISSIE

€2

+

HANDLING

€1

*Valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer op onze tarievenpagina. De ETF Kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

Biotech

Biotech is de afkorting van biotechnologie. Oftewel: de sector die zich bezighoudt met het omzetten van biologische kennis in technologische toepassingen.

Biotechbedrijven ontwikkelen nieuwe of efficiëntere methoden om producten te maken met behulp van biologische processen. Biotech-oplossingen worden gebruikt in de geneeskunde, landbouw en verschillende industrieën.

Net als farmaceutische bedrijven produceren biotechbedrijven soms ook geneesmiddelen. Er is wel een verschil tussen de twee sectoren: de medicijnen van biotechbedrijven komen van levende organismen en die van farmaceuten hebben een chemische basis.

Biotech
Vierkant

Waarom beleggen in biotech ETF’s?

Beleggen in biotech betekent beleggen in innovatie, wetenschap en digitale toepassingen gecombineerd. Biotechbedrijven maken veel verschillende producten. Je vindt in deze sector alles van behandelingen tegen COVID-19 en griepvaccins, tot biologisch afbreekbaar plastic en levende algen die water zuiveren. Een grote gemene deler van al deze verschillende biotechbedrijven is dat er continu wordt geïnnoveerd. Dit is de sector die bezig is om oplossingen te vinden voor de toekomst.

De koers van biotechbedrijven kan soms flink schommelen. Dat heeft alles te maken met de manier waarop biotechbedrijven werken. Tijdens de ontwikkelfase kan er nog van alles gebeuren. Wanneer dan blijkt dat een product minder goed werkt, of dat het wordt afgekeurd, dan daalt de koers snel. Maar, zodra een product effectief blijkt of wordt goedgekeurd door verschillende toezichthouders, dan stijgt de koers. Deze koersschommelingen zijn goed af te dekken door te beleggen met ETF’s. Met een Biotech ETF beleg je in meerdere biotechbedrijven tegelijk. Je spreidt daarmee het risico en eventuele koersschommelingen van één bedrijf hebben minder effect.

Biotechbedrijven zijn door de veelheid van factoren waarmee een belegger rekening moet houden complex én uitdagend. Voor ETF’s op gebieden als biotech geldt; hoe specifieker het ‘mandje’ waar je in investeert, hoe meer het rendement zal afhangen van de sector waarin de ETF investeert.

Meer dan 100 internationale prijzen

We zijn erkend als één van de beste brokers in Europa dankzij onze lage tarieven, klantenservice, innovatieve platform en app.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 mei 2024 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 30 april 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 mei 2024.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juni 2024 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Zodra je de Cliënt Overeenkomst hebt ondertekend, wordt je account geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 april 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close