image_award_gold_left

100

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

China ETF’s

Beleg in China ETF’s tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2,5 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in China ETF’s via DEGIRO

Heb je een speciale interesse in de Chinese economie of ben je van mening dat een China ETF goed in je portfolio zou passen? Beleggen in ETF's is een goede manier om de diversificatie van je portfolio te verhogen. Op ons platform vind je een ruime selectie aan China ETF's.

Niet elke China ETF is hetzelfde. ETF's verschillen van elkaar in een aantal factoren, zoals fondsgrootte, prijs, risico en onderliggende waarde. Zo kunnen ze verschillende bedrijven of indexen volgen. Ook kunnen sommigen dividend uitkeren en anderen niet.

Hiernaast delen we de 5 China ETF's die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
HSBC MSCI CHINA UCITS ETF IE00B44T3H88
KraneShares CSI China Internet UCITS ETF USD IE00BFXR7892
iShares MSCI China UCITS ETF USD Acc IE00BJ5JPG56
iShares MSCI China A UCITS ETF USD (Acc) IE00BQT3WG13
iShares China Large Cap UCITS ETF USD (Dist) IE00B02KXK85

ETF naam

ISIN

HSBC MSCI CHINA UCITS ETF

IE00BFXR7892

KraneShares CSI China Internet UCITS ETF USD

IE00BFXR7892

iShares MSCI China UCITS ETF USD Acc

IE00BJ5JPG56

iShares MSCI China A UCITS ETF USD (Acc)

IE00BQT3WG13

iShares China Large Cap UCITS ETF USD (Dist)

IE00B02KXK85

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen aangezien dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of je nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijg je toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Je betaalt alleen € 1 handlingskosten. Valuta-, externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. De ETF kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy. Bekijk de Kernselectie voordat je belegt, je vindt de lijst hier.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

COMMISSIE

€0

+

HANDLING

€1

Andere ETF's

COMMISSIE

€2

+

HANDLING

€1

*Valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer op onze tarievenpagina. De ETF Kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

De Chinese economie

China is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de tweede economie van de wereld naar BBP. In de afgelopen 40 jaar transformeerde de volledig door de staat gereguleerde landbouweconomie van China tot de innovatieve (deels marktgeleide) economie van vandaag.

China heeft zich erg sterk ontwikkeld op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Startups plukken hier de vruchten van, waarbij sommigen zich zelfs ontwikkelden tot bekende unicorns zoals NIO, Ant Financial en United Imaging Healthcare. De Chinese overheid stuurt aan op een economie die zich nog meer richt op innovatieve productie. Daarmee zouden massaproductie en binnenlandse consumptie minder belangrijk worden voor de Chinese economie.

Deze gestage Chinese groei is een reden voor veel beleggers om Chinese beleggingen in hun portolio op te nemen. De groei is echter niet zonder horten of stoten gegaan. Zo hebben factoren als de coronapandemie, de handelsoorlog en China’s ‘Big Tech Crackdown’ de groei deels geremd. De ‘Big Tech Crackdown’ refereert aan het moment dat de Chinese overheid besloot om meer regulatie en legislatie in te voeren voor deze techbedrijven, wat invloed heeft gehad op hun aandelenkoersen. Beleggen in China biedt dus risico’s, maar ook kansen. Om enigszins beschermd te zijn tegen grote risico’s bij individuele bedrijven, bieden ETF’s een goede uitkomst, omdat je met één product (zeer) gespreid kunt beleggen.

China
Vierkant

Waarom beleggen in China ETF’s?

Met China ETF’s beleg je gespreid in de op één na grootste economie ter wereld. Hoewel een deel van de Chinese bedrijven nog steeds eigendom is van de staat, zijn er ook bedrijven die hun aandelen publiek verhandelen. Op de Chinese (en vaak Amerikaanse) beurzen vind je bedrijven die wereldberoemd zijn, zoals Alibaba, Baidu, Nio, Tencent en nog veel meer.

China ETF’s volgen de verschillende indices en bedrijven op de Chinese aandelenmarkt. Zo kun je beleggen in de XTRACKERS MSCI CHINA UCITS 1C ETF, die de MSCI China volgt. Deze index omvat Large Cap en Mid Cap bedrijven genoteerd in Shanghai, Hong Kong, Shenzhen en buiten China. In deze ETF zitten onder andere de zwaargewichten Alibaba en Tencent. Naast deze ETF zijn er nog vele andere China ETF’s, in verschillende soorten en maten. Alle informatie vind je terug in de bijbehorende KIID.

Meer dan 100 internationale prijzen

We zijn erkend als één van de beste brokers in Europa dankzij onze lage tarieven, klantenservice, innovatieve platform en app.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 augustus 2024 jouw DEGIRO-rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 31 juli 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 augustus 2024.
 • Kosten voor valuta-afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze actie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100) worden begin september 2024 teruggestort op jouw DEGIRO-rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO-rekening.
 • Zodra je de Cliëntovereenkomst hebt ondertekend, wordt je rekening geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO-rekening activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Als er al een rekening bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 juli 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close