image_award_gold_left

90

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Clean Energy ETF’s

Beleg in Clean Energy ETF’s tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in Clean Energy ETF’s via DEGIRO

Heb je een speciale interesse in clean energy of ben je van mening dat een Clean Energy ETF goed in je portfolio zou passen? Beleggen in ETF's is een goede manier om de diversificatie van je portfolio te verhogen. Op ons platform vind je een ruime selectie aan Clean Energy ETF's.

Niet elke Clean Energy ETF is hetzelfde. ETF's verschillen van elkaar in een aantal factoren, zoals fondsgrootte, prijs, risico en onderliggende waarde. Zo kunnen ze verschillende bedrijven of indexen volgen. Ook kunnen sommigen dividend uitkeren en anderen niet.

Hiernaast delen we de 4 Clean Energy ETF's die door onze klanten in 2021 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
ISHARES GLOBAL CLEAN ENERGY UCITS ETF USD (DIST) IE00B1XNHC34
L&G CLEAN ENERGY UCITS ETF USD ACC IE00BK5BCH80
HANETF S&P GL CLEAN ENERGY SEL HANZERO U ETF ACC IE00BLH3CQ86
INVESCO GLOBAL CLEAN ENERGY UCITS ETF ACC IE00BLRB0242

ETF naam

ISIN

ISHARES GLOBAL CLEAN ENERGY UCITS ETF USD (DIST)

IE00B1XNHC34

L&G CLEAN ENERGY UCITS ETF USD ACC

IE00BK5BCH80

HANETF S&P GL CLEAN ENERGY SEL HANZERO U ETF ACC

IE00BLH3CQ86

INVESCO GLOBAL CLEAN ENERGY UCITS ETF ACC

IE00BLRB0242

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen aangezien dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of je nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijg je toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van 200 ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Valuta- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Bekijk de ETF Kernselectie, voorwaarden en Fair Use Policy hier. Open een gratis rekening en ontdek de mogelijkheden.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

€0*

Commissie

Bekijk de voorwaarden

ANDERE ETF's

€2

Commissie

+

€1

Handlingskosten per transactie

*Er kunnen valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten van toepassing zijn. Meer informatie vindt u op onze tarievenpagina. Externe handlingskosten zijn niet van toepassing op de ETF Kernselectie. De ETF Kernselectie is onderworpen aan een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

Clean Energy

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan is een energietransitie in gang gezet. Fossiele brandstoffen zoals olie en kolen worden zo snel mogelijk vervangen door duurzame energiebronnen als wind en zon. Deze gigantische operatie zal veel tijd kosten en met enorme investeringen gepaard gaan. De publieke belangstelling voor nieuwe energievormen die geen milieuvervuiling veroorzaken neemt sterk toe. Dit past in de trend van de groeiende belangstelling voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid in het algemeen. Clean Energy richt zich op de E van de ESG-normen (Environment, Social en Governance).

Het zijn niet alleen betrokken particulieren en bedrijven die zich richten op schone energie. Met name overheden voelen zich sterk verantwoordelijk voor een leefbare toekomst en stellen steeds meer milieueisen om inwoners en bedrijven te dwingen schone energie te gaan gebruiken. Flinke subsidies voor zonnecollectoren en elektrische auto’s zijn daar voorbeelden van.

ETF
Vierkant

Waarom beleggen in Clean Energy ETF’s?

Beleggen in Clean Energy betekent beleggen in bedrijven die zich richten op schone energie: fabrikanten van windturbines, zonnepanelen en elektrische auto’s bijvoorbeeld, of technologiebedrijven die zorgen dat de opgewekte energie zo efficiënt mogelijk in elektriciteit wordt omgezet. Veel beleggers kiezen voor een investering in schone energie uit de ethische overtuiging dat ze aan een leefbare wereld willen bijdragen. Maar natuurlijk zijn er ook veel beleggers die redenen zien om vanuit rendementsoogpunt in Clean Energy te beleggen. Het is een sector van de toekomst, met een enorm groeipotentieel. De milieueisen die overheden stellen zorgen voor een steeds grotere vraag naar schone energiebronnen. Gevolg hiervan is dat wind- en zonne-energie steeds efficiënter en slimmer zullen worden ingezet. Dit kan op den duur betekenen dat deze energiebronnen goedkoper zullen worden dan fossiele bronnen. Dat zal dan de omvang van de sector nog eens enorm stimuleren.

Omdat de sector in feite nog in de kinderschoenen staat, kan het raadzaam zijn om er gespreid in te beleggen via een ETF. Het is immers nog onduidelijk welke individuele bedrijven de leiding zullen gaan nemen. Via een ETF profiteer je in elk geval van de ontwikkelingen op de langere termijn in de gehele sector. In de meeste Clean Energy ETF’s ligt de nadruk op nutsbedrijven (energieleveranciers), industrie (fabrikanten van zonnepanelen en windturbines) en technologie. De regio’s waarin de ETF’s investeren zijn met name de Verenigde Staten en China, maar ook in Europa zijn er veel bedrijven die zich met schone energie bezighouden.

Ruim 90 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2022

ES-award
Portugal

Beste Stockbroker

Rankia 2022

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 februari 2023 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 januari 2023.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 28 februari 2023.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin maart 2023 teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 januari 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close