image_award_gold_left

90

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

DAX ETF’s

Beleg in DAX ETF's tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2,5 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in DAX ETF’s via DEGIRO

Heeft u een speciale interesse in de DAX of bent u van mening dat een DAX ETF goed in uw portfolio zou passen? Beleggen in ETF's is een goede manier om de diversificatie van uw portfolio te verhogen. Op ons platform vindt u een ruime selectie aan DAX ETF's.

Niet elke DAX ETF is hetzelfde. De ETF's verschillen van elkaar in een aantal factoren, zoals fondsgrootte en kosten. Ook kunnen sommigen dividend uitkeren en anderen niet.

Hiernaast delen we de 5 DAX ETF's die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
iShares Core DAX UCITS ETF (DE) DE0005933931
Xtrackers ShortDAX x2 Daily Swap UCITS ETF 1C LU0411075020
Xtrackers ShortDAX Daily Swap UCITS ETF 1C LU0292106241
Lyxor Daily LevDAX UCITS ETF - Acc LU0252634307
Xtrackers DAX UCITS ETF LU0274211480

ETF naam

ISIN

iShares Core DAX UCITS ETF (DE)

DE0005933931

Xtrackers ShortDAX x2 Daily Swap UCITS ETF 1C

LU0411075020

Xtrackers ShortDAX Daily Swap UCITS ETF 1C

LU0292106241

Lyxor Daily LevDAX UCITS ETF - Acc

LU0252634307

Xtrackers DAX UCITS ETF

LU0274211480

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen aangezien dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of u nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijgt u toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Je betaalt alleen € 1 handlingskosten. Valuta-, externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. De ETF kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy. Bekijk de Kernselectie voordat je belegt, je vindt de lijst hier.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

COMMISSIE

€0

+

HANDLING

€1

Andere ETF's

COMMISSIE

€2

+

HANDLING

€1

*Valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer op onze tarievenpagina. De ETF Kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

Wat is de DAX?

DAX staat voor Deutscher Aktienindex. Het is de belangrijkste Duitse index voor beursgenoteerde bedrijven. De DAX werd in 1988 opgericht door de Frankfurter Wertpapierbörse (de Frankfurt Stock Exchange). De index volgt de 40 grootste (qua marktkapitalisatie) Duitse bedrijven. In 2021 werd het aantal bedrijven binnen de index uitgebreid, voorheen waren er namelijk maar 30 bedrijven opgenomen in de index.

Vanaf 2006 is het ook mogelijk voor niet-Duitse bedrijven om opgenomen te worden binnen de index. De voorwaarde daarbij is dat het bedrijf zijn hoofdactiviteit in Duitsland moet hebben en de Frankfurter Wertpapierbörse moet de voornaamste beurs zijn waar de bedrijfsaandelen verhandeld worden. Enkele voorbeelden van bedrijven die op de DAX staan zijn: Bayer, Zalando, BMW en Volkswagen.

Invest_blue
Vierkant

Waarom beleggen in DAX ETF’s?

Duitsland wordt vaak gezien als het economisch belangrijkste land binnen Europa. Het wordt niet voor niets ‘de motor van Europa’ genoemd. Bij aankoop van een DAX ETF investeert u in de 40 grootste Duitse, of hoofdzakelijk in Duitsland opererende, bedrijven. Een mooie aankoop als u ervan uit gaat dat de Duitse economie op de lange termijn zal groeien.

Meer dan 90 internationale awards

Zorgen dat we het beste platform bieden is hard werk, maar we zijn innovatief en zitten bovenop veiligheid. Deze awards zijn een beloning voor ons harde werk en de reden dat we Europe's leading broker zijn.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close