image_award_gold_left

90

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Duurzaamheid

Beleg in Duurzaamheid ETF's tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2,5 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in Duurzaamheid ETF's via DEGIRO

Heb je een speciale interesse in duurzaamheid of ben je van mening dat een Duurzame ETF goed in je portfolio zou passen? Beleggen in ETF's is een goede manier om de diversificatie van je portfolio te verhogen. Op ons platform vind je een ruime selectie aan Duurzame ETF's.

Niet elke Duurzame ETF is hetzelfde. ETF's verschillen van elkaar in verschillende factoren, zoals fondsgrootte, prijs, risico en onderliggende waarde. Zo kunnen ze verschillende bedrijven of indexen volgen. Ook kunnen sommigen dividend uitkeren en anderen niet.

Hiernaast delen we de 5 Duurzame ETF's die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
VanEck Sustainable World Equal Weight UCITS ETF NL0010408704
Rize Sustainable Future of Food UCITS ETF IE00BLRPQH31
VanEck Morningstar US Sustainable Wide Moat UCITS ETF IE00BQQP9H09
HSBC Europe Sustainable Equity UCITS ETF IE00BKY55W78
VanEck Sustainable Future of Food UCITS ETF IE0005B8WVT6

ETF naam

ISIN

VanEck Sustainable World Equal Weight UCITS ETF

NL0010408704

Rize Sustainable Future of Food UCITS ETF

IE00BLRPQH31

VanEck Morningstar US Sustainable Wide Moat UCITS ETF

IE00BQQP9H09

HSBC Europe Sustainable Equity UCITS ETF

IE00BKY55W78

VanEck Sustainable Future of Food UCITS ETF

IE0005B8WVT6

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen aangezien dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of je nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijg je toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Je betaalt alleen € 1 handlingskosten. Valuta-, externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. De ETF kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy. Bekijk de Kernselectie voordat je belegt, je vindt de lijst hier.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

COMMISSIE

€0

+

HANDLING

€1

Andere ETF's

COMMISSIE

€2

+

HANDLING

€1

*Valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer op onze tarievenpagina. De ETF Kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

Duurzaamheid

Beleggen in duurzaamheid betekent beleggen in bedrijven die zich bezighouden met een duurzamere wereld. Duurzaamheid is een verzamelbegrip voor een aantal criteria waaraan geselecteerde bedrijven moeten voldoen. Een veelgebruikte maatstaf is ESG, dat staat voor Environment, Social en Governance. Bedrijven die aan de ESG-maatstaven voldoen scoren hoog op deze gebieden. Ze proberen het milieu te beschermen en hun CO2-uitstoot te beperken, en zorgen voor zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden. Ze werken met een sociaal verantwoordelijk bestuur, dat niet alleen streeft naar gendergelijkheid en diversiteit binnen het bedrijf, maar gaan ook verantwoordelijk met stakeholders en de omgeving om. Door te beleggen in duurzaamheid kun je goedbedoelende bedrijven steunen.

Door de groeiende belangstelling voor klimaat- en sociale ontwikkelingen neemt duurzaam beleggen de laatste jaren sterk in populariteit toe. Bedrijven passen hun bedrijfsvoering steeds meer aan bij duurzaamheidscriteria, en er zijn ondernemingen ontstaan die klimaatveranderingen actief bestrijden, zoals fabrikanten van windmolens en zonnecollectoren.

Duurzaamheid
Vierkant

Waarom beleggen in duurzame ETF’s?

Door de toenemende interesse in duurzaamheid willen steeds meer beleggers actief meewerken aan een betere wereld. Duurzaamheid is een breed gebied en beleggers kunnen er om diverse redenen in beleggen; rendement en morele overtuiging zijn verschillende drijfveren. De ETF’s hanteren daarom verschillende uitgangspunten. De meeste ETF’s sluiten bedrijfstakken als tabak en wapenindustrie uit. Er zijn ETF’s die alleen in bedrijven beleggen die al volledig aan de duurzaamheidscriteria voldoen, en ETF’s die ook in bedrijven beleggen die nog op weg zijn richting duurzaamheid. Voor beleggers die in specifieke aspecten van duurzaamheid willen beleggen zijn er themafondsen: ETF’s die beleggen in Clean Energy of andere specifieke richtingen.

Wegens de grote diversiteit aan ETF-beleggingen, is het moeilijk om algemene uitspraken te doen over het koersverloop van duurzaamheidsfondsen. Als een belegger de duurzaamheidscriteria ruim opvat, kan hij voor een goed gespreide ETF kiezen. Hoe specifieker hij of zij wil beleggen, hoe meer het rendement zal afhangen van de sector waarin zijn ETF investeert.

Meer dan 90 internationale awards

Zorgen dat we het beste platform bieden is hard werk, maar we zijn innovatief en zitten bovenop veiligheid. Deze awards zijn een beloning voor ons harde werk en de reden dat we Europe's leading broker zijn.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Beleggen gaat gepaard met risico’s.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 oktober 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 30 september 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 oktober 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin november 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close