image_award_gold_left

90

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Emerging Markets ETF’s

Beleg in Emerging Markets ETF’s tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in Emerging Markets ETF’s via DEGIRO

Heb je een speciale interesse in opkomende markten (emerging markets) of ben je van mening dat een Emerging Markets ETF goed in je portfolio zou passen? Beleggen in ETF's is een goede manier om de diversificatie van je portfolio te verhogen. Op ons platform vind je een ruime selectie aan Emerging Markets ETF's.

Niet elke Emerging Markets ETF is hetzelfde. ETF's verschillen van elkaar in een aantal factoren, zoals fondsgrootte, prijs, risico en onderliggende waarde. Zo kunnen ze verschillende bedrijven of indexen volgen. Ook kunnen sommigen dividend uitkeren en anderen niet.

Hiernaast delen we de 4 Emerging Markets ETF's die door onze klanten in 2021 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
ISHARES MSCI EM UCITS ETF USD (DIST) IE00B0M63177
UBS LFS MSCI EMERGING MARKETS UCITS ETF (USD)AD LU0480132876
AMUNDI MSCI EMERGING MARKETS UCITS ETF - USD (C) LU1681045453
ISHARES MSCI EM LATIN AMERICA UCITS ETF USD (DIST) IE00B27YCK28

ETF naam

ISIN

ISHARES MSCI EM UCITS ETF USD (DIST)

IE00B0M63177

UBS LFS MSCI EMERGING MARKETS UCITS ETF (USD)AD

LU0480132876

AMUNDI MSCI EMERGING MARKETS UCITS ETF - USD (C)

LU1681045453

ISHARES MSCI EM LATIN AMERICA UCITS ETF USD (DIST)

IE00B27YCK28

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen aangezien dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of je nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijg je toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van 200 ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Valuta- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Bekijk de ETF Kernselectie, voorwaarden en Fair Use Policy hier. Open een gratis rekening en ontdek de mogelijkheden.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

€0*

Commissie

Bekijk de voorwaarden

ANDERE ETF's

€2

Commissie

+

€1

Handlingskosten per transactie

*Er kunnen valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten van toepassing zijn. Meer informatie vindt u op onze tarievenpagina. Externe handlingskosten zijn niet van toepassing op de ETF Kernselectie. De ETF Kernselectie is onderworpen aan een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

Emerging Markets

Emerging Markets, oftewel opkomende markten, zijn veelbelovende landen met een hoge economische groei, een behoorlijk ontwikkelde infrastructuur en een groeiende exportsector. Ze hebben zich verder ontwikkeld dan ontwikkelingslanden, maar lopen nog achter bij gevestigde economieën als Europa of de Verenigde Staten. Emerging Markets zijn bezig met een economische inhaalslag, daardoor ligt de groei vaak een stuk hoger dan in de Westerse landen. De bekendste emerging markets zijn de BRIC landen: Brazilië, Rusland, India en China. Deze vier groeien al jaren, maar worden nog niet beschouwd als ontwikkelde landen. Ook Argentinië, Colombia, Hongarije, Maleisië, Mexico, Indonesië, Iran, Turkije, Polen, Chili, Thailand, Taiwan, Saudi-Arabië, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, de Filipijnen, Vietnam en Egypte worden als opkomende markten gezien. De verwachting is dat de groei van deze markten vooral op de langere termijn tot uitdrukking zal komen. De groei zou gepaard kunnen gaan met een verbetering van de ESG-normen, omdat beleggers, overheden en andere investeerders ook aan de Emerging Markets steeds meer eisen (zullen) stellen op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden en bedrijfsvoering.

Emerging markets
Vierkant

Waarom beleggen in Emerging Markets ETF’s?

Beleggen in Emerging Markets kan interessant zijn omdat deze markten een groter groeipotentieel hebben dan dat van de gevestigde markten. Naar verwachting groeit de opgetelde beurswaarde van de opkomende economieën op termijn tot meer dan de helft van de totale wereldwijde beurswaarde. Dat is nu nog lang niet het geval, en veel grote beleggers in Europa en de VS zitten daar met de weging in hun aandelenportefeuilles nog ver onder. Ze zouden echter bij kunnen gaan kopen als het groeipercentage gaat stijgen, wat een koersopdrijvend effect zou hebben. Wie nu instapt zou van deze opwaardering kunnen meeprofiteren. Er zijn meer redenen om in de opkomende markten actief te zijn. Er ontstaat vaak in deze landen een middenklasse van consumenten met een groot economisch potentieel. Dit kan ook een positieve invloed hebben op de aandelenkoersen. Deze zijn nu nog relatief klein, maar hebben vaak een hoog dividendrendement. Tenslotte zou de kredietwaardigheid van de bedrijven groter kunnen worden, wat meer internationale investeerders over de streep kan trekken om erin te beleggen. Als je al veel investeert in Westerse of meer ontwikkelde markten, kan een Emerging Market ETF de spreiding in je beleggingsportefeuille vergroten.

Veel ETF’s die in opkomende landen beleggen volgen de bekende MSCI Emerging Markets Index, die een zo breed mogelijke representatie van deze markten nastreeft. De weging van China is hierin het grootst. Daarop volgen belangen in Taiwan, Zuid-Korea, India en Brazilië. Qua sectoren zijn informatietechnologie en financiën het zwaarst vertegenwoordigd.

Wie overigens in specifieke opkomende regio’s of landen wil investeren, kan bij een groot aantal gespecialiseerde ETF’s terecht, zoals China ETF’s.

Ruim 90 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2022

ES-award
Portugal

Beste Stockbroker

Rankia 2022

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 februari 2023 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 januari 2023.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 28 februari 2023.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin maart 2023 teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 januari 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close