image_award_gold_left

90

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Goud ETF’s

Beleg in Goud ETF’s tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in goud ETF’s via DEGIRO

Heb je een speciale interesse in goud of ben je van mening dat een Goud ETF goed in je portfolio zou passen? Beleggen in ETF's is een goede manier om de diversificatie van je portfolio te verhogen. Op ons platform vind je een ruime selectie aan Goud ETF's.

Niet elke Goud ETF is hetzelfde. ETF's verschillen van elkaar in een aantal factoren, zoals fondsgrootte, prijs, risico en onderliggende waarde. Zo kunnen ze verschillende bedrijven of indexen volgen. Ook kunnen sommigen dividend uitkeren en anderen niet.

Hiernaast delen we de 5 Goud ETF's die door onze klanten in 2021 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
L&G GOLD MINING UCITS ETF USD ACC IE00B3CNHG25
VANECK VECTORS GOLD MINERS UCITS ETF USD A IE00BQQP9F84
WISDOMTREE METAL SECURITIES DT.ZT07/UND.GOLD ETC DE000A0N62G0
INVESCO PHYSICAL GOLD ETC IE00B579F325
XTRACKERS PHYSICAL GOLD (EUR) ETC DE000A1E0HR8

ETF naam

ISIN

L&G GOLD MINING UCITS ETF USD ACC

IE00B3CNHG25

VANECK VECTORS GOLD MINERS UCITS ETF USD A

IE00BQQP9F84

WISDOMTREE METAL SECURITIES DT.ZT07/UND.GOLD ETC

DE000A0N62G0

INVESCO PHYSICAL GOLD ETC

IE00B579F325

XTRACKERS PHYSICAL GOLD (EUR) ETC

DE000A1E0HR8

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen aangezien dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of je nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijg je toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van 200 ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Valuta- of product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Bekijk de ETF Kernselectie, voorwaarden en Fair Use Policy hier. Open een gratis rekening en ontdek de mogelijkheden.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

€0*

Commissie

Bekijk de voorwaarden

ANDERE ETF's

€2

Commissie

+

€1

Handlingskosten per transactie

*Er kunnen valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten van toepassing zijn. Meer informatie vindt u op onze tarievenpagina. Externe handlingskosten zijn niet van toepassing op de ETF Kernselectie. De ETF Kernselectie is onderworpen aan een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

Goud

Goud was één van de eerste grondstoffen die werd gebruikt als een middel om waarde mee vast te leggen. Al zo’n 3.000 jaar voor Christus werd in Egypte een waarde-eenheid gekoppeld aan goud. Daarmee werd goud het eerste officiële ruilmiddel voor de internationale handel.

Goud is één van de meest populaire edelmetalen. Tegenwoordig wordt deze grondstof op allerlei manieren gebruikt. Natuurlijk voor sieraden, maar goud wordt ook gebruikt in bepaalde elektronica, de ruimtevaart en nog steeds wordt de klassieke ‘gouden tand’ aangeboden in de tandheelkunde.

Vaak wordt goud gezien als een duurzame belegging: men gaat ervan uit dat goud altijd een bepaalde waarde zal blijven vertegenwoordigen. Men verwacht dat er altijd een vraag en aanbod zal blijven voor goud.

Goud
Vierkant

Waarom beleggen in goud ETF’s?

Beleggen in goud ETF’s betekent dat je kunt investeren in de goudmarkt zonder zelf goud te bezitten. Er zijn verschillende goud ETF’s die bedrijven in de goudindustrie volgen, maar ook ETF’s die de goudprijs zelf volgen.

Net als beleggen in goud, kan beleggen in een ETF die de goudprijs volgt een goede manier zijn om een portefeuille in balans te brengen. Want, wanneer de economie tegenvalt, zoeken beleggers vaak hun toevlucht bij goud. Wanneer er vervolgens meer goud wordt opgekocht door beleggers, stijgt de goudprijs. De goudprijs (en daarmee de koers van ETF’s die de goudprijs volgen) wordt bepaald door vraag en aanbod.

Beleggen in ETF’s die bedrijven volgen in de goudindustrie, zoals de exploitatie van goudmijnen, hebben weer een andere dynamiek. Een tegenvallende omzet, gebrek aan innovaties of orders kunnen hier de prijs (net als bij andere bedrijven) beïnvloeden. Echter, omdat je met een goud-ETF belegt in meerdere bedrijven in de goudindustrie, hoeft een tegenvaller bij één bedrijf geen grote invloed te hebben op de koers van de goud-ETF. Kortom, met dit type goud-ETF’s volg je vooral de markttrends, en wordt het risico van de belegging gespreid.

Ruim 90 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2022

ES-award
Portugal

Beste Stockbroker

Rankia 2022

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 februari 2023 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 januari 2023.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 28 februari 2023.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin maart 2023 teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
  • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 januari 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close