image_award_gold_left

100

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Grondstoffen ETF’s

Beleg in Grondstoffen ETF’s tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2,5 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in Grondstoffen ETF’s via DEGIRO

Heb je een speciale interesse in grondstoffen of ben je van mening dat een Grondstoffen ETF goed in je portfolio zou passen? Beleggen in ETF's is een goede manier om de diversificatie van je portfolio te verhogen. Op ons platform vind je een ruime selectie aan Grondstoffen ETF's.

Niet elke Grondstoffen ETF is hetzelfde. ETF's verschillen van elkaar in een aantal factoren, zoals fondsgrootte, prijs, risico en onderliggende waarde. Zo kunnen ze verschillende bedrijven of indexen volgen. Ook kunnen sommigen dividend uitkeren en anderen niet.

Hiernaast delen we de 5 Grondstoffen ETF's die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
Wisdomtree Natural Gas Leverage ETC JE00BDD9Q956
WISDOMTREE WTI CRUDE OIL 2X DAILY LEV JE00BDD9Q840
WisdomTree WTI Crude Oil ETC GB00B15KXV33
Deutsche Boerse Commodities Xetra-Gold ETC DE000A0S9GB0
iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF (DE) DE000A0H0728

ETF naam

ISIN

Wisdomtree Natural Gas Leverage ETC

JE00BDD9Q956

WISDOMTREE WTI CRUDE OIL 2X DAILY LEV

JE00BDD9Q840

WisdomTree WTI Crude Oil ETC

GB00B15KXV33

Deutsche Boerse Commodities Xetra-Gold ETC

DE000A0S9GB0

iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF (DE)

DE000A0H0728

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen aangezien dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of je nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijg je toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Je betaalt alleen € 1 handlingskosten. Valuta-, externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. De ETF kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy. Bekijk de Kernselectie voordat je belegt, je vindt de lijst hier.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

COMMISSIE

€0

+

HANDLING

€1

Andere ETF's

COMMISSIE

€2

+

HANDLING

€1

*Valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer op onze tarievenpagina. De ETF Kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

Grondstoffen

Van koper en platina, tot katoen, soja, koffie, tarwe, cacao en olie: ze zijn allemaal te vinden in grondstoffen ETF’s.

Volgens de ‘beursdefinitie’ is een grondstof de basis die wordt gebruikt voor het creëren van producten of goederen. Om op de beurs verhandelbaar te zijn moet een grondstof inwisselbaar zijn voor een andere grondstof van dezelfde soort of gradatie.

Een ander (belangrijk) kenmerk van grondstoffen is dat er een beperkt aanbod is. Dat betekent dat de prijs wordt bepaald door de vraag naar de grondstof en het aanbod dat voorhanden is. Is er bijvoorbeeld weinig olie voorhanden, dan zal de prijs stijgen. Wanneer er echter weer meer olie wordt aangeboden, kan olie voor een lagere prijs worden ingekocht.

De handel in grondstoffen kent een andere, vaak meer duurzame, dynamiek dan die in aandelen van bedrijven. Een bedrijf kan bijvoorbeeld failliet gaan, maar grondstoffen blijven bijna altijd in meer of mindere mate voorhanden.

Grondstoffen
Vierkant

Waarom beleggen in grondstoffen ETF’s?

Beleggen in grondstoffen ETF’s betekent dat je belegt in de basis van de wereldwijde economie. Zonder grondstoffen als olie, ijzererts of tarwe zijn transport, bouwen en (dier-)voedingproductie vrijwel onmogelijk in de wereld zoals we die nu kennen. Ooit was dat anders. De handel in grondstoffen is juist ontstaan omdat de overschotten van zelfvoorzienende gemeenschappen werden verkocht. Hierdoor werden zijn de eerste (mini-)economieën ontstaan.

De gespecialiseerde grondstoffenhandel, is sinds de industriële revolutie echt op gang gekomen. Wereldwijd waren er plekken waar olie, graan, koffie of andere grondstoffen werden aangeboden. Uiteindelijk is de handel in grondstoffen gedigitaliseerd, waardoor de handel nu razendsnel is en continu doorgaat. Voor een lading grondstoffen bij de fabrikant komt voor verdere verwerking, kan deze al meerdere keren van eigenaar zijn gewisseld.

Met ETF’s investeer je bijna altijd in een fonds dat belegt in derivaten op grondstoffen. Het fonds koopt dus niet de fysieke grondstof op, op enkele goud-ETFs na die daadwerkelijk goudbaren in een kluis hebben liggen. Uiteindelijk draait het ook bij ETF’s die beleggen in derivaten om de waarde van de fysieke grondstoffen. De schaarste van de grondstoffen maakt dat de grondstofprijzen worden gedreven door vraag en aanbod en bepaalt daarmee de koers van de ETF.

De grondstoffenhandel an sich is vaak complex; eventuele prijsschommelingen zijn lastig te voorspellen. Echter, met een grondstoffen ETF beleg je vaak in meerdere derivaten of grondstofgerelateerde bedrijven tegelijk. Dat betekent dat je het risico spreidt. Door de spreiding hebben de schommelingen van individuele grondstofprijzen minder invloed op de koers van de totale grondstoffen ETF. Daarom worden beleggingen in grondstoffen ETF’s vaak gezien als een stabiele belegging. Ook in tijden van hoge inflatie, want de fysieke grondstof zal dan meestal nog iets van de waarde behouden.

Meer dan 100 internationale prijzen

We zijn erkend als één van de beste brokers in Europa dankzij onze lage tarieven, klantenservice, innovatieve platform en app.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 augustus 2024 jouw DEGIRO-rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 31 juli 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 augustus 2024.
 • Kosten voor valuta-afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze actie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100) worden begin september 2024 teruggestort op jouw DEGIRO-rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO-rekening.
 • Zodra je de Cliëntovereenkomst hebt ondertekend, wordt je rekening geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO-rekening activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Als er al een rekening bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 juli 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close