image_award_gold_left

100

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

MSCI World ETF’s

De MSCI World index is een van de populairste indicies op de markt. Veel ETF’s volgen deze index. Ontdek wat MSCI World ETF’s zo populair maakt.

Open een rekening

Beleggen in MSCI World ETF’s via DEGIRO

ETF’s zijn vooral populair omdat ze het op een makkelijke manier mogelijk maken gediversifieerd te beleggen. Wilt u voor de ultieme diversificatie gaan? Waarbij je niet inzet op één land, één branche of één werelddeel, maar inzet op het succes en de groei van bedrijven over de hele wereld? Dan is een MSCI World ETF interessant.

Niet elke MSCI World ETF is hetzelfde. De ETF's verschillen van elkaar in een aantal factoren, zoals fondsgrootte en kosten. Hiernaast delen we de 5 MSCI World ETF's die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld zijn.

ETF naam ISIN
iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) IE00B4L5Y983
iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD Acc IE00BKM4GZ66
Lyxor Core MSCI World (DR) UCITS ETF - Acc LU1781541179
HSBC MSCI WORLD UCITS ETF IE00B4X9L533
iShares MSCI World SRI UCITS ETF EUR (Acc) IE00BYX2JD69

ETF naam

ISIN

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)

IE00B4L5Y983

iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD Acc

IE00BKM4GZ66

Lyxor Core MSCI World (DR) UCITS ETF - Acc

LU1781541179

HSBC MSCI WORLD UCITS ETF

IE00B4X9L533

iShares MSCI World SRI UCITS ETF EUR (Acc)

IE00BYX2JD69

De informatie op deze pagina is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en biedt geen aanbeveling voor dit type financiële instrumenten of een individueel genoemd product.

Beleggen in ETF’s, toegankelijk voor iedereen

Een Exchange-Traded Fund (ETF) vergemakkelijkt beleggen aangezien dit het ideale product is om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen. Wij bieden een breed scala aan ETF's die op negentien grote beurzen beschikbaar zijn. Of u nu wilt beleggen met lokale ETF's of wereldwijde ETF's, via ons platform krijgt u toegang tot een legio aan mogelijkheden. We bieden zelfs een kernselectie van ETF's aan waarvan de commissiekosten van het huis zijn. Je betaalt alleen € 1 handlingskosten. Valuta-, externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. De ETF kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy. Bekijk de Kernselectie voordat je belegt, je vindt de lijst hier.

Met onze lage tarieven en uitgebreide mogelijkheden maken wij beleggen in ETF’s toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht van onze tarieven.

Open een rekening

Kernselectie

COMMISSIE

€0

+

HANDLING

€1

Andere ETF's

COMMISSIE

€2

+

HANDLING

€1

*Valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten kunnen van toepassing zijn. Lees meer op onze tarievenpagina. De ETF Kernselectie is aan verandering onderhevig en valt onder een Fair Use Policy.

De top-3 ETF’s die door onze klanten in 2022 het meest verhandeld werden zijn van Vanguard of van iShares:

Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
IE00B3XXRP09

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
IE00B3RBWM25

iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc)
IE00B4L5Y983

Wat is een ETF?

Een ETF is een fonds dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling van producten volgt. Net als aandelen worden ze op de beurs verhandeld. Het doel van een ETF is om de waarde van de onderliggende producten zo goed mogelijk te volgen. Om meer te weten te komen over dit type product, lees dan ons artikel over ETF’s.

Open een rekening
ETF

Wat is de MSCI World index?

De MSCI World is een internationale aandelenindex die bedrijfsaandelen uit 23 landen volgt. Het gaat om aandelen van large- en midcap bedrijven in ‘ontwikkelde’ landen met een stabiele economie. Op het moment van schrijven (augustus, 2022) volgt de index 1540 bedrijven.

Aandelen uit de VS hebben het grootste aandeel in de MSCI World index. Meer dan 68% van de aandelen uit de index komen uit dit land. Met ruim 6% van de aandelenmix staat Japan op de tweede plek, gevolgd door het VK met meer dan 4%. Qua bedrijfssectoren neemt technologie het voortouw met ruim 21% van de aandelen. De gezondheidszorg (14%) en financiële dienstverlening (13%) staan op plaats twee en drie.

Momenteel wordt de MSCI World index gevolgd door 14 ETF's.

Invest_blue
Vierkant

Waarom beleggen in MSCI World ETF’s?

Met een MSCI World ETF zet je in op groei van de wereldeconomie. Daarbij is er bij de opzet van de index bewust gekeken naar welke landen een stabiele economie hebben. MSCI World ETF’s geven u als belegger de kans om op een relatief veilige manier wereldwijd gespreid te beleggen.

Bovendien ligt de total expense ratio (TER) van MSCI World ETF's tussen 0,12% en 0,50% per jaar. Deze kosten zijn meestal aanmerkelijk lager dan bij een beheerd beleggingsfonds.

Meer dan 100 internationale prijzen

We zijn erkend als één van de beste brokers in Europa dankzij onze lage tarieven, klantenservice, innovatieve platform en app.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 augustus 2024 jouw DEGIRO-rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 31 juli 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 augustus 2024.
 • Kosten voor valuta-afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze actie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100) worden begin september 2024 teruggestort op jouw DEGIRO-rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO-rekening.
 • Zodra je de Cliëntovereenkomst hebt ondertekend, wordt je rekening geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO-rekening activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Als er al een rekening bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 juli 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close