image_award_gold_left

100

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Eenvoudig futures kopen

Beleg wereldwijd tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2,5 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in futures tegen lage tarieven

Bent u een ervaren belegger en wilt u beleggen in futures? Ons uitgebreide platform en onze lage tarieven maken het u gemakkelijk om dit te doen. Bekijk hier een volledig overzicht van onze ongekend lage tarieven.

Futures

COMMISSIE

€ 0,75

Er kunnen valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten van toepassing zijn. Meer informatie vindt u op onze tarievenpagina.

Interesse in het kopen van futures?

Wij bieden een zeer groot aanbod aan futures waar u uit kunt kiezen. Echter, wanneer u bij ons een rekening opent, kunt u niet direct beleggen in futures. U heeft hiervoor namelijk een Active of Trader profiel nodig, waar extra geschiktheidstesten en voorwaarden aan verbonden zijn. Dit is vanwege het relatief hoge risico en de complexiteit, waardoor futures niet geschikt zijn voor beginnende of onervaren beleggers. Op het moment dat u goed begrijpt hoe futures werken, kunt u beginnen met het handelen in futures. Maak daarvoor alvast een begin door de video hiernaast te bekijken.

Als u zover bent dat u uw eerste future gaat kopen, moet u een waarborgsom (de initial margin) storten om een futurecontract te kunnen afsluiten. Deze vereiste margin is een percentage van de contractwaarde. Op ons beleggingsplatform vindt u naast de naam van het product ook de bijbehorende risicocategorie. Deze risicocategorie geeft aan hoeveel initial margin er moet worden gestort om het contract af te sluiten.

Wat zijn futures?

Futures zijn gestandaardiseerde contracten die, net als opties, tussen twee partijen worden gesloten tegen een vaste prijs en met een vaste vervaldatum. In dit contract wordt afgesproken om een onderliggend product te leveren op een bepaald tijdstip in de toekomst tegen een vooraf afgesproken prijs.

In tegenstelling tot andere financiële producten, zoals aandelen, betaalt u voor futures bij aankoop niet het volledige bedrag. In plaats daarvan stort u een waarborgsom (hier wordt vaak de Engelse term initial margin voor gebruikt) om de futurepositie in te nemen. Deze margin dient als onderpand omdat u een verplichting aangaat dat een hoog risico heeft en/of van grote waarde is. Op deze manier kan u als belegger met slechts een percentage van de totale waarde, toch beleggen in een contract dat vele malen meer waardevol is.

Een future is een financieel instrument met een hefboomwerking. De hefboom versterkt het effect van de koersbeweging, waardoor een mogelijk verlies hoger kan zijn dan de initiële inleg. Er zijn verschillende soorten futures, afhankelijk van het onderliggende product. Zo zijn er grondstoffenfutures, indexfutures, aandelenfutures en fixed income futures.

Wilt u meer weten? Lees ons artikel over futures.

Open een rekening
explanation on how to calculate the value of a future contract and how much margin one has to have

Een product voor ervaren beleggers

Hou er rekening mee dat futures risicovol en complex kunnen zijn. We adviseren je om enkel in financiële producten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring.

Als u nieuw bent in de wereld van beleggen, dan raden wij u onze beleggersacademie aan. Hier vindt u informatie over beleggen. Leer hoe beleggen werkt, in welke producten u kunt investeren en welke strategie het beste bij u past.

buy shares yourself

Hoe worden futures afgehandeld?

Een uniek kenmerk van futures is de dagelijkse verrekening. Aan het einde van elke handelsdag wordt de slotkoers bepaald door de beurs waarop de future wordt verhandeld. Dit staat bekend als de dagelijkse mark-to-market (MTM) prijs. Deze is voor iedereen hetzelfde. Er zijn dagelijkse mark-to-market afwikkelingen tot het contract verloopt of de positie wordt gesloten.

De betaling voor een future-contract vindt plaats aan het einde van de overeengekomen looptijd. Dit kan gebeuren ofwel door fysieke levering of met een afwikkeling in contanten, maar dat laatste is gebruikelijker.

Open een rekening

Waarom beleggen in futures?

Speculanten kunnen futures gebruiken om te profiteren van prijsschommelingen van het onderliggende product. Beleggen in futures kan, in combinatie met andere producten, ook helpen bij risicobeheer door te hedgen. Hedgen of hedging (Engels voor ‘afdekken’) is het geheel of gedeeltelijk afdekken van het financiële risico van de ene belegging door middel van een andere belegging. Op die manier kunnen beleggers futures dus gebruiken om prijsschommelingen van het onderliggende product af te dekken als ze het onderliggende product ook in hun portefeuille hebben. Daarnaast worden futures door bedrijven gebruikt om de prijs van een onderliggend product vast te leggen.

Diversificatie
Verschillende ordertypes

Risico van beleggen in futures

Beleggen in futures kan winstgevend zijn, maar gaat gepaard met een hoog risico. U kunt uiteindelijk meer verliezen dan uw oorspronkelijke investering. In sommige gevallen is het maximale verlies onbeperkt. Wij raden u aan alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring en alleen verplichtingen aan te gaan die u kunt nakomen met geld dat u op korte termijn niet nodig heeft.

Meer dan 100 internationale prijzen

We zijn erkend als één van de beste brokers in Europa dankzij onze lage tarieven, klantenservice, innovatieve platform en app.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open gratis een rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

icon_close

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 100 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, een buitenlands bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Telefoon: +31 20 2613072 | E-mail: klanten@degiro.nl | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch is geregistreerd onder KvK-nummer 82510245. | flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, handelend onder de naam DEGIRO, is het Nederlandse bijkantoor van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse financiële toezichthouder (BaFin). In Nederland is flatexDEGIRO Bank Dutch Branch geregistreerd bij DNB en staat zij onder toezicht van de AFM en DNB. | flatexDEGIRO Bank AG is een door de Duitse financiële toezichthouder erkende Duitse bank en is geregistreerd bij de Duitse Kamer van Koophandel onder nummer HRB 105687.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 mei 2024 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

 • De actieperiode geldt t/m 30 april 2024.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 31 mei 2024.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juni 2024 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Zodra je de Cliënt Overeenkomst hebt ondertekend, wordt je account geactiveerd en begint de actieperiode.
 • Om het transactietegoed van €100 te gebruiken moet de nieuwe klant eerst een storting doen (minimaal €0,01).
 • Nieuwe klanten die hun registratie zijn begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.
 • Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze actie.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie op elk moment voor de genoemde vervaldatum beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de site.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 april 2024 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close