image_award_gold_left

86

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Eenvoudig futures kopen

Beleg wereldwijd tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in futures tegen lage tarieven

Bent u een ervaren belegger en wilt u beleggen in futures? Ons uitgebreide platform en onze lage tarieven maken het u gemakkelijk om dit te doen. Bekijk hier een volledig overzicht van onze ongekend lage tarieven.

AEX Futures

€0,75

Per contract

Andere Futures

€0,75

Per contract

Interesse in het kopen van futures?

Wij bieden een zeer groot aanbod aan futures waar u uit kunt kiezen. Echter, wanneer u bij ons een rekening opent, kunt u niet direct beleggen in futures. U heeft hiervoor namelijk een Active of Trader profiel nodig, waar extra geschiktheidstesten en voorwaarden aan verbonden zijn. Dit is vanwege het relatief hoge risico en de complexiteit, waardoor futures niet geschikt zijn voor beginnende of onervaren beleggers. Op het moment dat u goed begrijpt hoe futures werken, kunt u beginnen met het handelen in futures. Maak daarvoor alvast een begin door de video hiernaast te bekijken.

Als u zover bent dat u uw eerste future gaat kopen, moet u een waarborgsom (de initial margin) storten om een futurecontract te kunnen afsluiten. Deze vereiste margin is een percentage van de contractwaarde. Op ons beleggingsplatform vindt u naast de naam van het product ook de bijbehorende risicocategorie. Deze risicocategorie geeft aan hoeveel initial margin er moet worden gestort om het contract af te sluiten.

Wat zijn futures?

Futures zijn gestandaardiseerde contracten die, net als opties, tussen twee partijen worden gesloten tegen een vaste prijs en met een vaste vervaldatum. In dit contract wordt afgesproken om een onderliggend product te leveren op een bepaald tijdstip in de toekomst tegen een vooraf afgesproken prijs.

In tegenstelling tot andere financiële producten, zoals aandelen, betaalt u voor futures bij aankoop niet het volledige bedrag. In plaats daarvan stort u een waarborgsom (hier wordt vaak de Engelse term initial margin voor gebruikt) om de futurepositie in te nemen. Deze margin dient als onderpand omdat u een verplichting aangaat dat een hoog risico heeft en/of van grote waarde is. Op deze manier kan u als belegger met slechts een percentage van de totale waarde, toch beleggen in een contract dat vele malen meer waardevol is.

Een future is een financieel instrument met een hefboomwerking. De hefboom versterkt het effect van de koersbeweging, waardoor een mogelijk verlies hoger kan zijn dan de initiële inleg. Er zijn verschillende soorten futures, afhankelijk van het onderliggende product. Zo zijn er grondstoffenfutures, indexfutures, aandelenfutures en fixed income futures.

Wilt u meer weten? Lees ons artikel over futures.

Open een rekening
explanation on how to calculate the value of a future contract and how much margin one has to have

Een product voor ervaren beleggers

Futures zijn, dankzij hun relatief hoge risico en complexiteit, niet geschikt voor beginnende of onervaren beleggers. Beleggers die ervoor kiezen in futures te beleggen, hebben doorgaans naast ervaring ook het kapitaal om een mogelijk verlies te dragen. Daarnaast hebben deze beleggers vaak een kortere beleggingshorizon. Zelfs voor de meest ervaren beleggers kunnen de verliezen aanzienlijk zijn.

Als u een beginnende belegger bent, kunt u het beste beginnen met financiële basisproducten, zoals aandelen, obligaties, exchange-traded funds (ETF's) en beleggingsfondsen. Hiermee blijven potentiële verliezen beperkt tot uw initiële investering.

buy shares yourself

Hoe worden futures afgehandeld?

Een uniek kenmerk van futures is de dagelijkse verrekening. Aan het einde van elke handelsdag wordt de slotkoers bepaald door de beurs waarop de future wordt verhandeld. Dit staat bekend als de dagelijkse mark-to-market (MTM) prijs. Deze is voor iedereen hetzelfde. Er zijn dagelijkse mark-to-market afwikkelingen tot het contract verloopt of de positie wordt gesloten.

De betaling voor een future-contract vindt plaats aan het einde van de overeengekomen looptijd. Dit kan gebeuren ofwel door fysieke levering of met een afwikkeling in contanten, maar dat laatste is gebruikelijker.

Open een rekening

Waarom beleggen in futures?

Speculanten kunnen futures gebruiken om te profiteren van prijsschommelingen van het onderliggende product. Beleggen in futures kan, in combinatie met andere producten, ook helpen bij risicobeheer door te hedgen. Hedgen of hedging (Engels voor ‘afdekken’) is het geheel of gedeeltelijk afdekken van het financiële risico van de ene belegging door middel van een andere belegging. Op die manier kunnen beleggers futures dus gebruiken om prijsschommelingen van het onderliggende product af te dekken als ze het onderliggende product ook in hun portefeuille hebben. Daarnaast worden futures door bedrijven gebruikt om de prijs van een onderliggend product vast te leggen.

Diversificatie
Verschillende ordertypes

Risico van beleggen in futures

Beleggen in futures kan winstgevend zijn, maar gaat gepaard met een hoog risico. U kunt uiteindelijk meer verliezen dan uw oorspronkelijke investering. In sommige gevallen is het maximale verlies onbeperkt. Wij raden u aan alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring en alleen verplichtingen aan te gaan die u kunt nakomen met geld dat u op korte termijn niet nodig heeft.

Ruim 86 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2021

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Begin vandaag nog met beleggen

Ontdek waarom meer dan 2 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien u voor 1 november 2022 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt t/m 31 oktober 2022.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
  • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 november 2022.
  • De door u gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin december teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 oktober 2022 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close