image_award_gold_left

90

Internationale
Broker Awards

image_award_gold_right

Eenvoudig obligaties kopen

Beleg wereldwijd tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 2,5 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in obligaties, toegankelijk voor iedereen

Obligaties zijn één van de meest populaire vastrentende beleggingen. Vastrentend betekent dat gedurende de hele looptijd van de belegging een vast bedrag aan rente wordt uitgekeerd. Obligaties kunnen helpen om uw portefeuille te diversifiëren. Wij bieden daarom een breed scala aan obligaties die verhandeld worden op zes grote Europese beurzen. Open een gratis rekening en ontdek de mogelijkheden!

Met onze lage tarieven en brede aanbod maken wij beleggen in obligaties voor iedereen toegankelijk.

Obligaties

€ 2.00 + € 1

Er kunnen valuta-, connectiviteits- of externe product- en spreadkosten van toepassing zijn. Meer informatie vindt u op onze tarievenpagina.

Meest verhandelde obligaties

In 2022 zijn dit de drie meest verhandelde obligaties onder Nederlandse klanten via ons platform:

 1. RABOCERTIFFRNPL (XS1002121454)
 2. CASINO TV TSDI (FR0010154385)
 3. AEGON 4.26%PL (NL0000120889)

Wat is een obligatie?

Een obligatie is een financieel product waarmee een belegger geld kan lenen aan een uitgevende entiteit (ook wel emittent of uitgever). In ruil daarvoor krijgt de belegger rente uitbetaald. Dit wordt ook wel ‘couponrente’ genoemd. Simpel gezegd, is het een vorm van geld (uit)lenen. De koper van een obligatie is per definitie de kredietgever. Het uitgeven van obligaties is een van de mogelijkheden voor bedrijven om zichzelf te financieren. Over het algemeen moet het na verloop van tijd worden terugbetaald op een vooraf afgesproken datum. Tot die datum ontvangt de obligatiehouder (de geldgever) vaste rentebetalingen. Uitgevende entiteiten kunnen bedrijven, steden of zelfs nationale overheden zijn. Wilt u meer weten over dit type product? Lees dan ons artikel over obligaties.

Open een rekening
impact increase or decrease of interest rated on bonds

Obligaties kopen voor beginners

Wanneer u gaat beleggen, zijn een aantal overwegingen van belang. Een goed uitgangspunt is om te bepalen wat voor type belegger u bent. Wat is uw beleggingsstijl? Wordt u een actieve of passieve belegger?

Begint u net met beleggen en heeft u nog geen antwoord op deze vragen? Bezoek dan onze beleggersacademie. Hier leest u stap voor stap over de wereld van beleggen. Wij leren u hoe beleggen werkt, in welke producten u kunt beleggen en welke strategie het beste bij u past. Als u tot de conclusie bent gekomen dat obligaties een type product is dat binnen uw beleggingsstijl past, kunt u beginnen met het kopen van obligaties. Of u nu wilt beleggen in bedrijfs- of staatsobligaties, ons platform biedt u vele mogelijkheden.

buy shares yourself

Waarom beleggen in obligaties?

Beleggen in obligaties heeft voordelen en nadelen. Obligaties worden beschouwd als een relatief veilige belegging en daarnaast bieden ze regelmatige inkomensbetalingen. Ook kan het helpen om uw portefeuille te diversifiëren, omdat obligaties een lage correlatie hebben met andere soorten financiële producten, zoals aandelen. Daar staat tegenover dat het verwachte rendement over het algemeen lager is dan bij aandelen.

Open een rekening

Risico van beleggen in obligaties

Hoewel obligaties worden beschouwd als een relatief veilige belegging, is het niet zonder risico. Het is belangrijk om vooraf op de hoogte te zijn van de risico's die gepaard gaan met beleggen. Deze risico’s kunnen per obligatie verschillend zijn. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Diversificatie

Meer dan 90 internationale awards

Zorgen dat we het beste platform bieden is hard werk, maar we zijn innovatief en zitten bovenop veiligheid. Deze awards zijn een beloning voor ons harde werk en de reden dat we marktleider zijn in Europa.

Cashcow publieksprijs 2023 Netherlands

Beste aanbieder beleggingsproducten

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Beste Goedkope Broker

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Beste broker in aandelen

Rankia 2022

DE-award Germany

Eerlijkste online broker

NTV 2020

Je beleggingsreis begint hier

Open een gratis rekening en sluit je aan bij meer dan 2,5 miljoen beleggers op ons gebruiksvriendelijke platform.

Start met beleggen

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij je kennis en ervaring. Dit is geen beleggingsadvies.

We willen mensen helpen om de beste beleggers te worden die ze kunnen zijn. Op ons gebruiksvriendelijke platform vind je een universum aan mogelijkheden en keuzes. Dit neemt drempels weg zodat beleggen iets voor iedereen wordt: beginners of experts. Je krijgt toegang tot een breed scala aan producten op meer dan 50 wereldwijde beurzen, zodat je de vrijheid hebt om te beleggen zoals jij wil. In onze wereld krijg je ook waar voor je geld. Dus, zonder ook maar iets te veranderen aan de hoge kwaliteit, veiligheid en het aanbod van onze diensten, bieden we ongelooflijk lage tarieven. Door jouw beleggingsbehoeftes voorop te stellen, zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende online brokers van Europa. Meer dan 2,5 miljoen klanten en meer dan 90 internationale prijzen zijn een bewijs van dit succes.

Logo

Actievoorwaarden €100 transactietegoed actie

Indien je voor 1 juni 2023 jouw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €100 transactietegoed aan je. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

 • De actieperiode geldt t/m 31 mei 2023.
 • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €100 transactietegoed toegekend.
 • Het €100 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten in de periode t/m 30 juni 2023.
 • Kosten voor valuta afhandeling (AutoFX en handmatige valutaconversie) worden niet vergoed in deze promotie.
 • De door jou gemaakte transactiekosten en externe handlingkosten (tot een maximum van €100,-) worden begin juli 2023 teruggestort op jouw DEGIRO rekening.
 • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
 • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
 • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
 • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
 • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.
 • Het transactietegoed is niet geldig op hefboomproducten en warrants.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 31 mei 2023 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close