80

International
Broker Awards

Eenvoudig obligaties kopen

Eenvoudig obligaties kopen

Beleg wereldwijd tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 1 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in obligaties, toegankelijk voor iedereen

Obligaties zijn één van de meest populaire vastrentende beleggingen. Vastrentend betekent dat gedurende de hele looptijd van de belegging een vast bedrag aan rente wordt uitgekeerd. Obligaties kunnen helpen om uw portefeuille te diversifiëren. Wij bieden daarom een breed scala aan obligaties die verhandeld worden op zes grote Europese beurzen. Open een gratis rekening en ontdek de mogelijkheden!

Met onze lage tarieven en brede aanbod maken wij beleggen in obligaties voor iedereen toegankelijk.

NL obligaties

€ 2.00

+ 0.06%

BE obligaties

€ 2.00

+ 0.06%

Kernselectie

€ 2.00

+ 0.03%

Bekijk selectie

Meest verhandelde obligaties

In 2020 waren dit de drie meest verhandelde obligaties onder Nederlandse klanten via ons platform:

  1. NEDER5,5% 15JAN28 (NL0000102317)
  2. NEDER7,5% 15JAN23 (NL0000102077)
  3. OAT4,25% 25OCT23 (FR0010466938)

Hoe koopt u obligaties?

Wilt u obligaties kopen via ons beleggingsplatform? Dit kan makkelijk en snel. In deze korte instructievideo laten wij u stap voor stap zien hoe het werkt.

Wat is een obligatie?

Een obligatie is een financieel product waarmee een belegger geld kan lenen aan een uitgevende entiteit (ook wel emittent of uitgever). In ruil daarvoor krijgt de belegger rente uitbetaald. Dit wordt ook wel ‘couponrente’ genoemd. Simpel gezegd, is het een vorm van geld (uit)lenen. De koper van een obligatie is per definitie de kredietgever. Het uitgeven van obligaties is een van de mogelijkheden voor bedrijven om zichzelf te financieren. Over het algemeen moet het na verloop van tijd worden terugbetaald op een vooraf afgesproken datum. Tot die datum ontvangt de obligatiehouder (de geldgever) vaste rentebetalingen. Uitgevende entiteiten kunnen bedrijven, steden of zelfs nationale overheden zijn. Wilt u meer weten over dit type product? Lees dan ons artikel over obligaties.

Open een rekening
impact increase or decrease of interest rated on bonds

Obligaties kopen voor beginners

Wanneer u gaat beleggen, zijn een aantal overwegingen van belang. Een goed uitgangspunt is om te bepalen wat voor type belegger u bent. Wat is uw beleggingsstijl? Wordt u een actieve of passieve belegger?

Begint u net met beleggen en heeft u nog geen antwoord op deze vragen? Bezoek dan onze beleggersacademie. Hier leest u stap voor stap over de wereld van beleggen. Wij leren u hoe beleggen werkt, in welke producten u kunt beleggen en welke strategie het beste bij u past. Als u tot de conclusie bent gekomen dat obligaties een type product is dat binnen uw beleggingsstijl past, kunt u beginnen met het kopen van obligaties. Of u nu wilt beleggen in bedrijfs- of staatsobligaties, ons platform biedt u vele mogelijkheden.

buy shares yourself

Waarom beleggen in obligaties?

Beleggen in obligaties heeft voordelen en nadelen. Obligaties worden beschouwd als een relatief veilige belegging en daarnaast bieden ze regelmatige inkomensbetalingen. Ook kan het helpen om uw portefeuille te diversifiëren, omdat obligaties een lage correlatie hebben met andere soorten financiële producten, zoals aandelen. Daar staat tegenover dat het verwachte rendement over het algemeen lager is dan bij aandelen.

Open een rekening

Risico van beleggen in obligaties

Hoewel obligaties worden beschouwd als een relatief veilige belegging, is het niet zonder risico. Het is belangrijk om vooraf op de hoogte te zijn van de risico's die gepaard gaan met beleggen. Deze risico’s kunnen per obligatie verschillend zijn. Wij adviseren u om alleen te beleggen in financiële producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Diversificatie

Ruim 80 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

veiligheid

BESTE LOW-COST BROKER

Financial Times & Investor’s Chronicle 2019

veiligheid
veiligheid

BESTE STOCKBROKER

Rankia 2019

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

veiligheid
veiligheid

EERLIJKSTE ONLINE BROKER

Fairness award 2019

veiligheid

BESTE LOW-COST BROKER

Financial Times & Investor’s Chronicle 2019

veiligheid
veiligheid

BESTE STOCKBROKER

Rankia 2018

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

veiligheid
veiligheid

EERLIJKSTE ONLINE BROKER

Fairness award 2019

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.