80

Internationale
Broker Awards

Eenvoudig opties kopen

Eenvoudig opties kopen

Beleg wereldwijd tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 1 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Beleg wereldwijd tegen ongekend lage tarieven. Ontdek waarom meer dan 1 miljoen beleggers voor ons kiezen.

Open een rekening

Beleggen in opties tegen lage tarieven

Bent u een ervaren belegger en wilt u beleggen in opties? Ons gemakkelijke platform, uitgebreide aanbod en lage tarieven maken het u gemakkelijk om dit te doen. Ontdek onze ongekend lage tarieven.

Euronext Liffe Indices

€0,95

Per contract

Euronext Liffe Aandelen

€0,85

Per contract

Eurexx

€0,75

Per contract

Meff

€1,50

Per contract

Hoe koopt u opties?

Wanneer u een rekening bij ons opent, kunt u niet direct beleggen in opties. Aangezien wij opties beschouwen als complexe financiële producten, heeft u een Active of Trader rekening nodig om via dit product te kunnen beleggen. Om een dergelijke rekening te kunnen openen vragen wij u om eerst extra geschiktheidstesten te voltooien. Daarnaast zijn er andere voorwaarden verbonden aan deze rekeningen die toegang geven tot complexe financiële producten.

Vervolgens moet u een waarborgsom (de initial margin) storten om een optiecontract te kunnen afsluiten. Deze vereiste waarborgsom is een percentage van de contractwaarde. Op ons beleggingsplatform vindt u naast de naam van het product ook de bijbehorende risicocategorie. Deze risicocategorie geeft aan hoeveel initial margin er moet worden gestort om het contract af te sluiten.

Wat zijn opties?

Opties zijn afgeleide beleggingsproducten, ook wel bekend als derivaten. De waarde van een derivaat is namelijk afgeleid van de waarde van het onderliggende product. Zo’n onderliggend product is bijvoorbeeld een aandeel. Een optie is een contractsoort dat de koper het recht geeft om het onderliggende product tegen een vooraf afgesproken prijs te kopen of verkopen voor een bepaalde datum. Zo geeft een calloptie van een aandeel u het recht om dat aandeel te kopen, terwijl een putoptie u het recht geeft om het aandeel te verkopen. Voor dit recht betaalt u als optiekoper een premie aan de optieverkoper. Optiecontracten hebben altijd een specifieke vervaldatum en uitoefenprijs.

Er zijn verschillende soorten opties, afhankelijk van de onderliggende waarde. Zo zijn er bijvoorbeeld indexopties, aandelenopties, fixed income opties en zelfs volatiliteitsopties.

In tegenstelling tot andere financiële producten, zoals aandelen, betaalt u voor opties bij aankoop niet het volledige bedrag. In plaats daarvan stort u een waarborgsom (hier wordt vaak de Engelse term initial margin voor gebruikt) om de optiepositie in te nemen. Deze margin dient als onderpand omdat u een verplichting aangaat dat een hoog risico heeft en/of van grote waarde is. Dit geeft u als belegger de mogelijkheid om met slechts een percentage van de totale waarde, toch te beleggen in een contract dat vele malen meer waardevol is.

Een optie is een financieel instrument met een hefboomwerking. De hefboom versterkt het effect van de koersbeweging. Een hefboomproduct geeft de mogelijkheid om met een relatief kleine investering in te spelen op een koersstijging of koersdaling en zo een hoog rendement te behalen. Daar staan echter vaak hoge kosten en een hoog risico tegenover. Dankzij die hefboomwerking kan het verlies namelijk hoger zijn dan de initiële inleg.

Wilt u meer weten? Lees ons artikel over opties.

Open een rekening
uitleg hefboomwerking opties

Een product voor ervaren beleggers

Opties zijn, dankzij hun relatief hoge risico en complexiteit, niet geschikt voor beginnende of onervaren beleggers. Beleggers die ervoor kiezen om in opties te beleggen, zijn vaak actieve beleggers. Actieve beleggers spelen actief in op veranderingen in de markt, zijn druk bezig op de beurs en gebruiken vaak complexe financiële producten. Hierbij gaat het vaak om een kortetermijnvisie. Het doel is om een hoger rendement te behalen dan de markt gemiddeld behaalt. Deze manier van beleggen vergt veel kennis en kost een hoop tijd. Hierom is deze stijl doorgaans niet geschikt voor starters.

opties kopen

Waarom beleggen in opties?

Speculanten kunnen opties gebruiken om te profiteren van prijsschommelingen van het onderliggende product. Beleggen in futures kan, in combinatie met andere producten, ook helpen bij risicobeheer door te hedgen. Hedgen of hedging (Engels voor ‘afdekken’) is het geheel of gedeeltelijk afdekken van het financiële risico van de ene belegging door middel van een andere belegging. Op die manier kunnen beleggers futures dus gebruiken om prijsschommelingen van het onderliggende product af te dekken als ze het onderliggende product ook in hun portefeuille hebben. Daarnaast worden futures door bedrijven gebruikt om de prijs van een onderliggend product vast te leggen.

Open een rekening

Risico van beleggen in opties

Beleggen in opties kan winstgevend zijn, maar gaat gepaard met een hoog risico. U kunt uiteindelijk meer verliezen dan uw oorspronkelijke investering. In sommige gevallen is het maximale verlies onbeperkt. Wij raden u aan alleen te beleggen in financiële producten die passen bij uw kennis en ervaring en alleen verplichtingen aan te gaan die u kunt nakomen met geld dat u op korte termijn niet nodig heeft.

Diversificatie

Ruim 80 internationale awards

Kies voor de partij die is benoemd tot beste, eerlijkste en goedkoopste online broker.

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

Financial Times & Investors Chronicle 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2020

veiligheid
Netherlands

Beste online broker

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Best beoordeelde beleggingsplatform

Financial Times & Investors Chronicle 2020

ES-award
Spain

Beste Stockbroker

Rankia 2020

veiligheid
veiligheid

BESTE ONLINE BROKER

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Meest eerlijke online broker

NTV 2020

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Let op:
Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Logo

Actievoorwaarden €50 transactietegoed actie

Indien u in de periode tussen 15 oktober en 1 december 2021 uw DEGIRO rekening activeert, dan vergoeden wij €50 transactietegoed aan u. De volgende voorwaarden zijn van toepassing op een geldige deelname aan deze actie:

Actievoorwaarden

  • De actieperiode geldt tot 1 december 2021.
  • Gedurende de actieperiode krijgen nieuwe klanten die een rekening hebben geactiveerd €50 transactietegoed toegekend.
  • Het €50 transactietegoed is geldig op gemaakte transactiekosten in de periode tot 31 december 2021.
  • De door u gemaakte transactiekosten (tot een maximum van €50,-) worden begin januari teruggestort op uw DEGIRO rekening.
  • Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten met een Nederlandse DEGIRO rekening.
  • Om in aanmerking te komen voor deze actie dient de nieuwe klant een eerste storting ter identificatie te doen om zijn DEGIRO rekening te activeren.
  • Nieuwe klanten die hun registratie waren begonnen vóór de actieperiode, maar hun DEGIRO account activeren tijdens de actieperiode, komen ook in aanmerking voor deze actie.
  • Indien er al een account bestaat op het adres van de nieuwe klant, dan is deelname uitgesloten.
  • Elke nieuwe klant kan slechts eenmaal aanspraak maken op het transactietegoed.

Aanvaarding actievoorwaarden

Door deelname aan de actie accepteert de deelnemer automatisch de actievoorwaarden. DEGIRO mag de actie voortijdig beëindigen of de actievoorwaarden wijzigen. Eventuele wijzigingen communiceert DEGIRO via de klantensite.

Deelname

Deelname aan de actie staat open voor iedereen die t/m 30 september 2021 een rekening heeft geactiveerd bij DEGIRO.

icon_close